RADIO PIRKKA, RUOVESI, KATRI NISULA MUISTELEE

Työskentelin Radio Pirkassa toimittajaopintojeni (Tampereen yliopisto, tiedotusoppi) ohella alkukeväästä loppuvuoteen 1994 radiotoimittajana ja juontajana. Juonsin lähinnä aamulähetyksiä ja viikonloppulähetyksiä. Kesän 1994 olin Radio Pirkassa kokoaikaisena kesätoimittajana.

Juontamisen lisäksi toimitin Melan eli Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen Radio Pirkalta tilaaman sarjan maatalousyrittäjien työturvallisuudesta, joka kiersi myös muissa paikallisradioissa. Radiosarjassa oli muistaakseni peräti 30 osaa. Se oli hyvin amatöörimainen, sillä  Radio Pirkassa ei ollut laitteita juttujen leikkaamiseen (tai ainakaan toimittajien käytössä), joten jokainen osa laitettiin purkkiin suorana haastatteluna ja välissä kerrottiin, että tähän väliin voi soittaa jonkun biisin…. Lähdin tekemään sarjaa täysin tietämättömänä maatalousyrittäjän arjesta ja voin sanoa, että olin ihmeissäni, kun sarjan päättymisen jälkeen minulla oli vielä kasa aiheita käyttämättä! Sarjan tekeminen oli melkoinen koulu suoran lähetyksen tekemiseen, vaikka se nauhoina ulos menikin!

Kaiken kaikkiaan Radio Pirkka oli tee se itse –miesten ja naisten radiokanava. Asioita tehtiin niin kuin osattiin ja sillä tekniikalla, mitä sattui olemaan. Esimerkiksi levyistä ei ollut kunnollista tietokantaa ja erilaisten toivekonserttien toteuttaminen oli aika hämmentävää, kun ainoa paikalla ollut työntekijä – ohjelman juontaja – juoksenteli pitkin hyllyjä oikeita biisejä etsimässä. Toisaalta oli vapaus tehdä mitä halusi. Myös mainokset olivat hyvin kotikutoisia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.