RADIO PIRKKA, RUOVESI, KATRI NISULA MUISTELEE OSA 2.

Yksi mielenpainuneista tapahtumista oli,  kun salama iski kesken kollegan lähetystä lähetyspöytään, joka syttyi palamaan. Toimittaja ei onneksi juuri silloin koskenut pöytään. Toimitus sijaitsi entisen kunnantalon tiloissa Ruoveden korkeimmalla paikalla. Näkymät järvelle olivat huikaisevat, mutta tapahtuman jälkeen hirvitti hieman pitää näppejään lähetyspöydän koskettimilla.  

Itse kävin Radio Pirkassa keikkatöissä Tampereelta, jossa asuin. Aamuvuoro tarkoitti sitä, että saavuin paikalle jo edellisenä iltana ja yövyin toimituksen sohvalla. Samalla sohvalla asustin myös koko kesän. Kun mikroaaltouuniakaan ei ollut, ruokapuoli koostui lähinnä kylmistä einespitsoista ja voileivistä. Sen jälkeen ns. roiskeläpät eivät ole minulle oikein maistuneet. 

Tiedotusopin opiskelijalle Radio Pirkka oli kuitenkin mitä mainioin harjoittelupaikka. Siellä sai tehdä radiota, opetella juontamista ja lähetyspöydän käyttöä. Joskus pääsi jopa juttukeikalle. Mieleeni on jäänyt myös välitön yhteys kuulijoihin: he saattoivat marssia muitta mutkitta toimitukseen, jos asiaa oli. 

Radio Pirkka oli lähtölaukaus omalle radiotoimittajan uralleni. Sieltä hankitun kokemuksen jälkeen pääsin töihin ensin Ylelle Radio Hämeeseen ja sitten Ruotsin radion suomenkieliseen Sisuradioon, jonka Suomen kirjeenvaihtajana työskentelen edelleen. Mielenkiintoinen koulu kaiken kaikkiaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.