MIKKO ”PELTSI” PELTOLAN RADIO- JA TV-URA KÄYNNISTYNYT VAIHEITTAIN

Ote teoksesta Kirjeitä nuorelle itselleni, toim. Anneli Juutilainen, kust. Docendo, 2019:

”Sain ensikosketukseni radiotyöhön lukioaikana kurssilla, jossa opetettiin radio-ohjelman tekoa. Osallistuin siihen opettajaisäni kanssa, jolta olen perinyt kovan puhumisen lahjan.

Opetukseen kuului tunnin mittainen lähetys Lähiradiossa Pasilassa, jota pääsin tekemään kurssin loppuhuipennuksena. Olin siitä valtavan ylpeä.

Jo silloin tajusin, etten voi tehdä dj:n hommia koko loppuelämääni. Pidin radiotyötä ihan utopistisena, vaikka se kiinnosti valtavasti. Radiokanavia oli siihen aikaan huomattavasti vähemmän kuin nyt, ja kuuntelin aivan onnessani Radiomafian tyyppejä. Haaveilin työstä siellä, mutta en osannut tehdä mitään asian eteen.

Hinkuni alalle oli kuitenkin niin kova, että hakeuduin vuoden mittaiseen radiotyön koulutukseen Helsingin Evankeliseen opistoon. Sen vuoden ja työharjoittelun aikana mielessäni heräsi pikkuhiljaa ajatus, että minusta voisi tulla jotain. Ymmärsin, että jonkinlaista verbaalista kykyä löytyy. ”

Peltsi pääsi Showmaster-kisan kautta Jyrki- TV- ohjelman Sähkösirkus- kiertueelle ja edelleen YLEn Summeri-ohjelmaan. Ja loppu on historiaa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.