RADIO MANTA, VAMMALA (NYK. SASTAMALA), RIIKA RAITIO MUISTELEE

Olin Mantassa kesätoimittaja kesinä 1991-1994. Tuurailin myös noina vuosina (olin lukiossa tuolloin) esim la-vuoroja. Ennen vuotta 1991 teimme jo Peltosen Sampsan kanssa nuorten ohjelmaa.

Alkuun toimitin nuorten ohjelmia, joissa oli musiikkia ja sketsejä. Kesätoimittajana työhöni kuuluivat lähetysten juontaminen uutistenluku, mainosten ajaminen (NAB), reportterikeikat (myös radiojuttujen leikkaaminen), musiikkiohjelmien juontaminen (lista, puhelintoivekonsertit), aamuhartausten nauhoittaminen… mitäs vielä, levyhyllyjen järjestäminen 🙂 Joskus muuten muistaakseni auttelin myös Keskuskuvan puolella, siellä asiakaspalvelussa.

Huvitti, kun minulla ei tietenkään alkuun ollut ajokorttia. Poljin lähetin takatarakalla antenni heiluen haastattelemaan kaupunginjohtajaa. Olin tietysti myös nuori ja kokematon. Herroja varmaan joskus huvitti kysymykseni 🙂 Kerran muuten muistan, että ajokortin saaneena ajoin lähetysautoa pitkät matkat käsijarru päällä. Onhan näitä: äitiyslomaa viettävältä kysyin torilla gallupissa ”milloin se syntyy?”ja erään uutislähetyksen loppuun sanoin ”Kiitos”.

Raitio muistelee tehneensä yhteistyötä kaupungin työntekijöiden, kulttuuri- ja nuorisotoimen erityisesti. Aika paljon piti haastatella myös muusikkoja/artisteja.

Nautin eniten juontajan vapaudesta ja juttujen tekemisestä kentällä! Ja olihan se hirveän hyvää harjoitusta nuorelle äänenkäytön ja jännityksen hallinnan kanssa. Tietysti myös gloriasta nautin, koska olin kova mimmi kun olin radiossa 😉 😉

En olet jäänyt kaipaamaan ainakaan mainosten ajamista, hehe!! 😉 ) Ehkä sitä monipuolisuutta, jos jotakin, ja että sai toteuttaa omia vinoja ideoitaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.