ALMA MEDIA LUOPUU PAIKALLISRADIOISTA, HS 22.1.1999

Alma Media haluaa luopua paikallisradio-omistuksistaan mahdollisimman nopeasti. ”Liittyminen kolmentoista paikallisradion ketjuun on vain välivaihe”, viestintäpäällikkö Ahti Martikainen vahvistaa.

Alma Median pääomistaja on ruotsalainen Bonnierin kustantajasuku. Alman leiriin kuuluvat mm. MTV3, Kauppalehti ja Aamulehti ja Radio Nova.

Alma Media myi keskiviikkona Radio Alex Helsingin, 20 prosenttia Radio Alex Oulusta ja 21 prosenttia Radio Alex Tampereesta uudelle Suomen Myllysampo Oy:lle. Vastineeksi se sai tästä 13 paikallisradion emoyhtiöstä vajaan 20 prosentin siivun.

”Luovumme lopuistakin osuuksistamme Radio Alex Oulussa ja Radio Alex Tampereessa. Sitten kenties myös Suomen Myllysammosta”, Martikainen kertoo.

Syynä on Radio Alexien heikko tuottavuus. Alma jatkaa omistajana huomattavasti kannattavammassa valtakunnallisessa mainosradio Novassa.

Vastapalvelus Suomen Viestintärahoitukselle?

Liittymällä kolmentoista paikallisradion ketjuun Alma Media sai paikallisradio-omistuksensa helpommin myytävään muotoon. Samalla se auttoi sosiaalidemokraattista puoluetta lähellä olevaa Suomen Viestintärahoitusta keräämään 13 radioaseman paketin kasaan. Suomen Viestintärahoitus on Suomen Myllysampo Oy:n pääomistaja runsaan 20 prosentin osuudella.

VESA SIRÈN

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.