RADIO POP, VALKEAKOSKI, 1994-2001, TARJA JYKYLÄ MUISTELEE

Enpä muista tarkalleen vuosia, olin kuitenkin 4 vuoden ajan muistaakseni, -90 luvun puoliväliä suunnilleen. Tein aamulähetyksiä, klo 6.00- 10.00, joka muuttui sitten jossain kohtaa klo 7.00-11.00:ksi.

Tein myös tarvittaessa iltapäivävuoroja.

Työhön kuului aamukäynti postilla hakemassa päivän lehdet ja klo 6.00 uutisista alkaen sitten juontoa ja juttua, haastatteluja sekä musaa 4 tuntia. Eli normi radiohommia.

Joskus tehtiin suoria puhelinhaastatteluja ja joskus jutut nauhoitettiin etukäteen; tein mieluummin suoria. Välispiikit kehiteltiin siinä hetkessä.

Suurin mieleen jäänyt juttu oli Estonian uppoaminen. Menin kuuteen töihin ja avasin telkkarin, joka näytti karseeta kuvaa ja juttua. No, tuoreena juontajana soitin oitis Marianne Holmströmille, joka tuli sitten pikana tekemään asiasta juttua.

Tiistaisin oli aina Haka-vartti, jossa haastateltiin futareita. Minä en ole koskaan ymmärtänyt mitään jalkapallosta, joten sanoin, että en sitten koskaan halua tehdä tuota tiistai-iltapäivää, koska en yksinkertaisesti osaa haastatella kun en jalkapallosta mitään tiedä.

Jouduin kuitenkin kerran sen tekemään, ja mehän puhuttiin sitten se vartti ko. kaverin muista harrastuksista, mm. ruuan laitosta , mieliruuasta jne. No, olipa ihan erilainen vartti.

Mun ei tarvinnut tehdä sitä toista kertaa.

Jos aamuradion kuuntelija joutui kuuntelemaan kaksi pitkää biisiä yhteeen menoon (kesto yht. noin 10 minuuttia) sehän tarkoitti sitä, että juontaja istui vessassa, näinhän se meni.

Tykkäsin tehdä radiota, mutta vihasin (jo silloin) tietokoneen käyttöä, ja olinkin siinä ihan noviisi, pikkuhiljaa ja HITAASTI kone tuli tutummaksi, mutta aika usein huusin APUA!

Joskin aamulähetysten aikana olin suurimman osan ajasta radiossa yksin, joten eipä siihen avunhuutoon kukaan vastannut.

No onneksi oli sinikantinen vihko, johon olin kirjoittanut ylös kaikki mahdolliset kaaviot, miten toimia, missäkin tiulanteessa, jos kone junttaa tai ”kaatuu”.

Yhteistyötä tein mm. Marianne Holmströmin, Cia Laakson (nyk. Heritty) ja edesmenneen Marko Sjöbergin kanssa. Marko oli ensimmäinen ”opettajani” radiotyössä.

Olin Popissa ekaa kertaa radiotyössä ja tuo koko aika oli yhtä opiskelemista, joten tykkäsin kaikesta, paitsi tietokoneesta. Suorien lähetysten teko oli mukavaa.

Radiotyössä oli myös aina musiikin suhteen ”ajanhermolla”.

Olin niitä juontajia, joka tykkäsi soittaa suomalaista musaa, formaatin ulkopuolelta.

Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikenlaiselle musiikille pitäisi antaa soittoaikaa, uusille ja tuntemattomillekin, sen vuoksi nyt toimiva Radio Musa on yksi loistavimmista kanavista, se soittaa kaikenlaista, jokaiselle jotakin.

Radiotyön myötä, aloitin juontajan työt mitä erilaisemmissa tapahtumissa. Noilla keikoilla olen elättänyt itseni osittain kohta 20 vuotta.

Tarjan nykyisestä radiotoiminnasta seuraavassa lisää:http://wp.me/p46kJl-Vv

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.