MAAMME PAIKALLISRADIOTOIMINNAN HISTORIAA TEOKSESTA RADIO KUULUU KAIKILLE, OSA 123.

Alusta lähtien Radio Ykkösessä mukana ollut Stefan Möller näkee syyt Ettanin lopettamiseen kahden suuren välisessä väännössä.

-Aamulehti ja Sanoma eivät halunneet enää jatkaa yhteistyötä. Siitä tuli keskinäinen taistelutanner, ja tuloksena oli, että uhrattiin Ettan, Möller sanoo. Matti Anderzén muistaa olleensa paikalla, kun toimitusjohtajat Rauramo ja Packalén sopivat Ettanin lopettamisesta. Radio Ykkönen oli hakenut valtakunnallista radiolupaa, mutta ei saanut. Nyt valtakunnanradion pöytä puhdistettiin päästämällä Ettan konkurssiin summasta, jonka omistajat olisivat niin halutessaan voineet helposti jakaa.

Journalisti- lehti kertoi, että radio kaatui pääkaupunkiseudun ylikuumentuneen kilpailutilanteen seurauksena. Ilmoitustulot olivat laskeneet kolmanneksella ja kukaan omistajista ei ollut halukas sijoittamaan uutta pääomaa. Paikallisradioliiton toimitusjohtaja Tapani Ranki puolestaan oli sitä mieltä, että Ykkösessä uskottiin liian kauan vakavaraisten taustayhtiöiden voimaan.

-Seurasi päättämättömyyden aika, ja asioita alettiin pallotella puolelta toiselle. Kaiken kaikkiaan on osoittautunut, että lehtitalot eivät paikallisradion omistajina aina ole olleet täydellä sielulla mukana. Oikein hoidettuna Ykkösen olisi voinut pelastaa, Ranki uskoi.

Ykkösen konkurssi oli poikkeus yleisestä linjasta. Lama oli hellittämässä otettaan ja radioiden mainostulot olivat kasvaneet alkuvuodesta noin yhdeksän prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kymmenen vuoden toiminnan jälkeen Radio Ykkösen lähetys päättyi samoihin Pirjo Kauppisen sanoihin, joilla hän oli ensimmäisen lähetyksen aloittanut. Ne tulivat nauhalta, Kaustinen itse oli lähtenyt teatterimatkalle Tampereelle.

-Heippa vaan, heippa, Kaustinen hyvästeli kuuntelijansa.

Em. teos, kust. Radiomedia ja Into Kustannus, toim. Pentti Kemppainen, 2015

img593

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.