OTE TEOKSESTA RADIO TULI TAKAISIN, RADIO YKKÖNEN/ RADIO ETTAN, OSA 9.

-Olemme saaneet valtavan hyvää palautetta ja kokeneet, että kuuntelijamme ovat todella ottaneet asemamme omakseen. Tämän havaitsemiseksi riittää jo yhden lähetyspäivän kymmenet puhelinsoitot ja se posti, jota lähes päivittäin saamme. Ihmiset ovat oppineet tarttumaan puhelimeen ja soittamaan ohjelmiimme – oli sitten kyseessä ajankohtaisen ohjelman puinti tai vaikkapa tietovisailu. Esimerkkinä vaikkapa tällaisesta kuuntelijakilpailusta voi mainita Piilomiehen, joka todella piiloutui jonnekin päin kaupunkia ja kertoi radiossa minkä tyyppisellä seudulla hän on. Ensimmäinen Piilomiehen löytänyt henkilö sai sitten palkinnon ja häntä haastateltiin.

-Uusimpia ideoitamme on Lapsellisten Radio – kirpputori, jonka avulla voi ostaa ja myydä lasten tavaroita pinnasängystä leluihin. Tämä on mielestäni tyypillinen kontaktiohjelma, joka toimii myös selvästi palvelevana apuvälineenä kuuntelijoille.

-Olemme toteuttaneet myös monia suoria lähetyksiä sieltä, missä ihmiset ovat. Esimerkiksi Helsingin uudesta liikekeskuksesta Forumista ja Espoon vastaavasta Galleriasta lähetimme yhden päivän ajan ohjelmaa molemmista. Espoon lähetyksessä olivat mm. mukana kaupungin korkeimmat päättäjät paneelissa, johon kuuntelijat saivat päivän aikana soitella kysymyksiään. Erilaiset avoin kanava- tyyppiset ohjelmat ovat myös jatkuvasti kuuluneet tarjontaamme.

-Erityisen kehitystyön kohteena on ajankohtaisen palvelutiedon päivittäinen välittäminen. Keskeisellä sijalla suuressa taajamassa ja sen lähiympäristössä on tietysti liikenne, josta tiedottaminen on jo meillä päivittäistä rutiinia. Myös monenlainen muu palvelutieto on osoittautunut tärkeäksi: mm. Oulunkylän tekojääradan ammoniakkipäästön yhteydessä tiedotimme välittömästi, minkä johdosta koulujen rehtorit ryhtyivät toimiin, eivätkä päästäneet oppilaitaan muutamaan välituntiin ulos. Kaukolämmön jakeluhäiriöistä olemme myös joitakin kertoja joutuneet tiedottamaan. Tässä vain muutamia esimerkkejä viranomaisten avustamisen alueelta.

Em. teos, kust. Suomen Paikallisradioliitto, toim. Jarmo Viljakainen, 1987

img312

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.