PAIKALLISRADIOTUTKIMUS II- TEOKSESTA OTTEITA OSA 19.

DOKUMENTTIOHJELMAT

Dokumenttiohjelmiksi on tässä tutkimuksessa tulkittu erilaiset tosiasioihin perustuvat ohjelmat, joiden valmistamisessa on käytetty erilaisia journalistisia menetelmiä: haastatteluja, selostusta, tehosteita jne.
Dokumenttiohjelmien luokka muodostaa pienimmän luokan paikallisradioiden ohjelmistoissa. Dokumenttien osuus oli vain 0,4 % paikallisradioiden omatuottoisesta ohjelma-ajasta. Vuonna – 86 niiden osuus oli 0,7 %. Dokumenttiohjelmia löytyi vain kahdelta asemalta, Oulun Kaiulta ja Radio 957:ltä. Radio 957:n historiallinen dokumentti kertoi 1700- luvulla eläneestä Tammerkosken kartanon omistajasta. Oulun Kaiun dokumentti oli nimeltään Noitien yö. Se kertoi miestoimittajan Unkarin matkasta. Dokumentin väliin luettiin tiedotuksia kadonneesta Siiri- kissasta ja löytyneestä koirasta.
Dokumentit ovat luonteeltaan vaativa ohjelmatyyppi: Hyvä radiodokumentti edellyttää tekijältään runsaasti työtä ja korkeaa ammattitaitoa. Siksi niiden tuottaminen tulee myös kalliiksi suhteessa moniin muihin ohjelmatyyppeihin. Lisäksi ne edellyttävät kuulijalta tarkkaavaista kuuntelua eivätkä niiden luonteeseen juuri sovi mainokset, tunnuslaulut yms. paikallisradioille tyypilliset elementit. Kaikki nämä tekijät vaikuttanevat siihen, etteivät dokumentit muodosta suurempaa osuutta paikallisradioiden ohjelmistoissa.

Em. lähdejulkaisu: kust. Liikenneministeriö, 1989

asemat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.