MAAMME PAIKALLISRADIOTOIMINNAN HISTORIAA TEOKSESTA RADIO KUULUU KAIKILLE, OSA 80.

HELSINGIN SYKE

Kesken toisen lupakauden Radiomedia Oy sai Helsinkiin toimiluvan ja Radio Syke aloitti lähetyksensä lokakuun alusta 1988. Vaikka Helsingissä toimi jo kaksi kaupallista asemaa, ei päätä kylmännyt. Tavoitteena oli juppiradio, korkeatasoisia ohjelmia cityihmisille. Toimitusjohtaja Jarmo Vuorinen haki vertailukohtia sisällön yksityiskohdista.
-Radiomme ei ota kantaa Etelä-Afrikan tai Nicaraguan tilanteeseen, kuten City. Se haluaa puhua bisnesmaailmasta selväkielisesti. Me kerromme esimerkiksi, mitä pörssissä todella tapahtuu, emmekä vain luettele Ykkösen tapaan kursseja.
Sykkeen toimittajiksi haettiin jo alalla harjaantuneita henkilöitä, kuten Holle Holopainen Ylen Rockradiosta. Musiikki ei ollut yksipuolisesti rokkia. Sykkeestä tuli Helsingin ensimmäinen näyteikkunaradio. Sen studio oli Kaivokadulla rautatieasemaa vastapäätä. Näin kaikki ohikulkijat pääsivät seuraamaan aseman suoraa lähetystä. Radio Syke pyrki teknisen kehityksen kärkijoukkoon. Asemalla oli käytössään tietokoneohjattu musiikkijärjestelmä, CD Editor, jossa oli kuitenkin vielä liikaa lastentauteja.

Em. teos, kust. Radiomedia ja Into Kustannus, toim. Pentti Kemppainen, 2015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.