RADIO NOVAN VAIKUTUS PAIKALLISRADIOIDEN TOIMINTAAN OSA 18.

Kuopion seutu: Radio Nova nousi 28 prosentin päivittäisellä tavoittavuudellaan Kuopion alueen suosituimmaksi kaupalliseksi radioksi. Vastaavasti paikallisen Radio Oikean Aseman tavoittavuus (25 %) oli pudonnut vuodessa 13 prosenttiyksikköä. Toinen menettäjä Kuopiossa oli Radiomafia (12 %) jonka tavoittavuus oli puolittunut kevään 97 jälkeen. Kaupallisten kanavien yhteenlaskettu tavoittavuus (Nova + Oikea Asema) oli nyt kuitenkin vain neljä prosenttiyksikköä suurempi (51 %) kuin vuotta aiemmin. Novan osuus kuunteluajasta oli noin neljännes (24 %) – eli samaa luokkaa kuin Oikean Aseman Varkauden ja Kuopion asemien yhteenlaskettu osuus (3 % + 20 %). Radio Suomen (31 %) ja Ylen Ykkösen (12 %) tavoittavuudet pysyivät käytännössä ennallaan.
Iisalmen seutu: Radio Nova ja Radio Salminen tavoittivat jälkimmäisen itse määrittämällä kilpailualueella kumpikin saman verran kuulijoita eli 26 prosenttia alueen väestöstä keskimääräisenä päivänä – vertailutietoa vuoden takaiseen tilanteeseen ei ole käytettävissä. Radio Salmisen osuus (23 %) radion päivittäisestä kuunteluajasta oli kuitenkin jonkin verran suurempi kuin Radio Novan (19 %). Ylen kanavista Radio Suomen ja Ylen Ykkösen kuuntelu oli Iisalmen seudulla kuunteluaikojen perusteella edelleen vuoden 1997 tasolla, mutta Radiomafian osuus kuunteluajasta (6 %) oli enää noin kolmasosa aiemmasta.

Ote teoksesta: Tähden kylmä loiste: Radio Novan markkinoilletulon vaikutus Suomen kaupallisten paikallisradioiden toimintaan, toim. Marko Ala-Fossi (Tampereen Yliopisto, 1999)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.