RADIO MEGA, OULU, HEIKKI ”HESSU” KETOLA MUISTELEE

Aloitin Radio Megassa avustajana heinäkuun 1988 puolivälin aikoihin, jolloin radio oli toiminut reilun kuukauden. Alussa hommiin sisältyi ajankohtais- ja uutisaiheiden työstöä ja haastatteluja. Aika pian mukaan tuli myös säännölliset juontovuorot ja varsinkin aamujuontajan hommat. Syksyllä alkoi myös pyöriä suorana perjantai-illoissa reilu neljän tunnin viihdepläjäys nimeltään Liha ja Viihe.
Siinä mukanani oli Allu Alatalo, joka teki päätyökseen myöhemmin radiomainosmyyntiä. Minä olin asiallinen toimittaja ja Allu imitoi julkkiksia ja keksimme myös omia hahmoja, joista Ensio Kakko Inkeri sikoineen saavutti suuren suosion! Ohjelma jatkui monia vuosia ja oli eittämättä yksi Megan hittiohjelmista.
Tuolloin radiossa kollegoitani olivat mm. Pertti ”Pepe” Hakala, Lyly Rajala, Peltsi Peltoperä, Juha Salla, Jukka Rossi, Marja Keskitalo, Sirpaliisa Pehkonen, Soile Suvanto, Maria Blomberg ja Kari Mokko vain muutamia mainitakseni. Kaikkineen radiolla oli reilut parikymmentä radiotyötä tekevää, joista monet ovat jatkaneet uraansa esim. Ylellä. Megan porukka oli tietynlainen ”käsite” Oulussa ja porukan henki oli suorastaan loistava, olimme yhtä isoa perhettä. Noita aikoja monesti muistelee vieläkin, varsinkin entisiä työkavereita tavatessa!

Itselle kaikkein mieluisinta oli juontotehtävät suorina lähetyksinä, varsinkin aamulla ihmisiä uuteen päivään herätellessä. Mikrofonin ääressä tulikin tuolloin vietettyä suurin osa valveillaolo ajasta eli tuhansia tunteja. Tuolta ajalta on paljonkin muistoja, mutta Neuvostoliiton presidentin Mihail Gorbatsovin vierailu jäi lähtemättömästi mieleen. Presidenttien saattue pysähtyi yllättäin Merikosken kadulla ja juoksin henkeni edestä saattueen perässä saadakseni jonkun kommentin hetkeksi jalkautuvilta arvovierailta. Raisa Gorbatsovan vastaus kysymykseeni miltä Oulu vaikuttaa oli lyhyt ja ytimekäs ”Very nice”. Se siitä.

Radio Megan jätin 1991 syksyllä muuttaessamme Ivaloon, mutta palasin takaisin Megaan 1992 ja reilun vuoden päästä kesällä 1993 siirryin Rokuan Kuntokeskuksen myyntipäälliköksi. Palasin Megaan vielä freelanceriksi ja vuosien 2003-2008 aikana olin Kärppäotteluiden studioisäntänä sekä kaukalonlaidalla reportterina suorissa ottelulähetyksissä.

Olin myös mukana Radiosema Q:n aloittaessa toimintaansa 1999-2000.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.