RADIO ETELÄN ÄÄNI, KERAVA, 1988-1994, MARI SINKKOSEN (NYK. PETTERSSON) MUISTELMIA

Radio oli juuri aloittanut toimintansa ja ihan vain 22-vuotiaana kuuntelijana ja deejiinä (DJ Masi / DJ Marilee) korvaani iski, että Etelän Äänessä soitettiin aika ’vanhaa’ musiikkia. Ei hittejä tai uutuuksia. Tiesin, että asema toimi lähellä kotiani Keravan Kalevassa, niinpä päätin kirjoittaa Bergströmeille ja tarjoutua tekemään ohjelmaa. Kuinka ollakaan – he ottivat minuun yhteyttä ja selittivät että he olivat ostaneet joltain deejiiltä ison levykasan, johon heidän senaikainen pop/tanssimusiikkitarjontansa nojautui. He myos kutsuivat minut tekemään tunnin demonauhan, mikä oli ihana yllatys, ja tottakai menin!

Nauha tehtiin oikein kelalle. He opettivat minulle ensin, miten iso radiomiksauspoytä toimii ja miten kelanauhaa leikataan/editoidaan ja sitten jättivat minut sinne studioon työskentelemään rauhassa. Olin päättänyt tehdä mustan musiikin ohjelman ja käytin tietolähteenä Jenkeistä tilaamaani Billboard-lehteä (ja muistaakseni tilasin myos jotain sanomalehden tyyppistä mustaan musiikkiin erikoistunutta julkaisua mutta en muista nimeä). En muista montako päivää meni välissä, mutta he ottivat minuun yhteyttä, kehuivat demoani ja tarjosivat töitä!

Sovittiin, etta teen ohjelman joka toinen keskiviikko. Päätin että se on mustan musiikin (soul, funk, house) erikoisohjelma ja annoin nimeksi ’Real Beat’. Jinglen teko oli mahtavaa, en ollut koskaan ollut sellaisessa mukana – ja sain ihan itse päättää millainen siitä tuli. Päätin räpätä siihen alkuun (sanat modifioin yhdestä aiemmasta kirjoittamastani räpistä): ”Hei kundit ja gimmat, te pitkät ja pätkät, kaikki pikkukorvianne höristelkää. Tässä tulee kova proggis mustaan makuun kanavalla kasi kasi seiskaaaah.” Ja sitten siitä feidasin ylös Chuck Brown & The Soul Searchers:in ‘Pick Up The Pieces’ jonka päälle heitin lisää voiceoveria ohjelmasta.

Jossain vaiheessa sain hoitaakseni myos toisen ohjelman, joka tuli ulos joka lauantai-ilta. Annoin sen nimeksi Saturday Night Fever (vai olisiko ollut Lauantai-illan Huumaa, suomeksi) ja ohjelma alkoi aina Bee Geesin samaisella biisillä.

Yksi hauska muisto noilta ajoilta: oli lauantai-ilta ja minä taas yksin studiossa, ja parin biisin valissä spiikkasin kuuntelijoille tyyliin ’soittakaa mulle tänne studioon kun täällä ei ole ketään ja on niin yksinäistä’. Pian sen jalkeen Pirjo Bergströmin puoliso Matti soittaa studion privanumeroon ja sanoo ’älä nyt hemmetti mene livenä ilmoittamaan etta olet siellä yksin, ei tiedä kuka hullu sinne ovelle tulee’ LOL Eipä tullut silloin nuorena tuommoinen mieleenkään!

Lähetykset olivat aina suoria, mikä oli suurin syy lopettamiseeni Etelän Äänessä. Päätin keskittyä dj-hommiini ja taidekouluun, mistä sittemmin urkeni nykyinen urani AD:na ja graafisena suunnittelijana. Vielä nykyään muistelen noita Etelän Äänen aikoja lämmöllä, radio- ja DJ-henkihän ei koskaan kuole 😉

Mari Pettersson, silloinen Mari Sinkkonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.