PAIKALLISRADIOIDEN MUSIIKILLISIA MUISTELMIA PER ARTISTI: QUEEN, FREDDIE MERCURY & BRIAN MAY

QUEEN, FREDDIE MERCURY & BRIAN MAY

1989 Breakthru, I want it all, Scandal, Miracle

Listahittikappaleita, myös albumilistoilta.

1991 I`m going slightly mad, Show must go on, Headlong, These are the days of our lives, Innuendo (Queen)

Listoilta (Radio Päkän TOP TEN, Rytmiradio Lahden Lahden lista) tuttuja musiikkiesityksiä, niin albumilistoilta (yhtyeen albumi Innuendo ja kokoelmat) kuin myös ainakin Coca-Cola Eurochart HOT 100:sta (Show must go on, Brian Mayn haastattelun yhteydessä kun biisiä kuului radiosta ekoja kertoja, isäni tykkäsi kuulemastaan myös).

1992 Too much love will kill you, Driven by you (Brian May)

Ensimmäinen biisi soi ainakin em. Eurochart- ohjelmassa kuin myös BBC:n listakatsauksessa, jälkimmäisen lailla jonka käytön automainoksessa May oli kieltänyt. Ehkä molemmat soivat myös Radio Ykkösen Eurohits- ohjelmassa.

1992 Queen with George Michael/ Somebody to love– live

Listahitti, Coca-Cola Eurochart HOT 100:ssa kuultu ainakin.

1993 Living on my own (remix) (Freddie Mercury)

Ainakin Eurochartissa, BBC:n listakatsauksessa ja Radio Ykkösen Eurohitsissä kuultu kappale. Viimeksi mainitussa kuulin tämän Mäntsälän Nummisissa eräänä perjantai-iltana lähtiessäni isäni ja veljeni kanssa äitiäni töistä hakemaan.

1995 This could be heaven, Made in heaven, You don`t fool me (Queen)

Listoilta (Coca-Cola Eurochart HOT 100, Voima-aseman TOP TEN) tuttuja musiikkiesityksiä kuten myös ainakin ensimmäinen Radio Fonin lähettämästä Radio TOP 20:sta ja Kiss FM.stä.

Radiosta ja listoilta ovat tulleet tutuiksi 1990-luvulla myös monet yhtyeen vanhemmista levytyksistä. Näyttävän paluun singlelistoille teki kappale Bohemian rhapsody joka olikin erityisen pitkään ainakin Coca-Cola Eurochart HOT 100:ssa mukana ja hyvin sijoittuneena, yhtyeen Greatest hits I & II- kokoelmien menestyen samalla eri albumilistoilla. Mercuryn yhdessä Montserrat Caballen kanssa levyttämä olympialaisten tunnarikappale Barcelona oli listoilla ehkä jälkeenpäin myös. Radio Ykkösen Eurohits- ohjelmassa soi eräänä perjantaina yhtyeen kappale I want to break free jonka videon juontaja Jay Jay Leskinen kertoi olevan hauska, yhtyeen miesten esiintyen siinä naisiksi pukeutuneina. Vein tuon kuunneltavaksi myös naapurin kavereille ja mietityttänyt soolosoitin paljastui sähkökitaraksi. Radio Alex Helsingin taajuudella muistelen Juha Kakkurin soittaneen myös biisiä A kind of magic.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.