RADIO JYVÄSKYLÄ, MAARIT PIRI-LAHTI JA ULLA JYLHÄ MUISTELEVAT

MAARIT PIRI-LAHTI:

Olin vuonna 1988 noin vuoden kellarissa Harjulla töissä. Ja siellä oli totisesti ahdasta eikä päivän valoa, kuin myyrät olimme. Siksi me kaikki olimmekin kai niin ”hulluja”.

Radio Jyväskylä oli suosionsa huipulla: olin itse peräti kaksi kertaa televisiossa visailuissa. Tyni palkkasi syksyksi isolla rahalla Päivi Kautto-Niemen töihin, ja hän oli uutisena Katso-lehden kannessa, mutta hänellä oli yhtä vaikeaa juontaminen kuin itselläni (opettelin pohjamutien kautta). Lisäksi Tyni osallistui Miss Suomi- kisoihin juontajana ( ja hurahti telkkariin). David Mawby palkattiin musaihmiseksi (silti ihmiset valitsivat levynsä lähetyksiinsä, tietysti!!). Ralliradiotamme tulivat katsomaan muutkin. Miljoonasateen pojat soittivat viikottain kellarin ahtaissa tiloissa. Matti Nykänen hyppäsi raatikellarin pöydälle ja sanoi: olen Matti Nykänen, hänen ystävänsä kävi koko ajan juoruamassa mitä Matti oli keksinyt. Arto Nyberg hengaili käytävillä nahkatakki päällä ja ego oli isompi kuin taidot. Anna-Maija Manninen sanoi goodbye toimittajuudelle ja lähti hotelli Alexandrian viestintäpomoksi ja hänelle järjestettiin isot läksiäiset (tuli kyllä sitten kipinkapin takaisin lähdettyäni). Mainosmies Jari Karjalainen esiiintyi tapahtumassamme bändinsä kanssa, alkoi toteuttaa unelmaansa, ja me sanottiin että tuosta tulee vielä jotain (vielä oli aikaa huimiin Hausmylly vuosiin). Jarin kanssa katsoimme kellarin keittiössä usein Kate & Allie ohjelmaa. Jampalla oli faneja ja kellari täyttyi heidän lähettämästä postista. Pentti opetti mulle että ei ne hittikappaleet vaan peräkkäin soitettujen yhdistelmä: ihailin hänen taitoaan tehdä kohottavia musaohjelmia! Susanna oli lauantain paritusohjelmamme levyjen etsijä (myöhemmin vallan ihastuttavan taitava musiikkiohjelmien tekijä ylessä) – teimme suoraa ja liikuimme punkero autollamme, kassan kauppajonossa mua tuijotettiin….

Kerran Tyni vei meidät studioon illalla, istuimme kynttilän valossa, oli patonkia ja ym. ja aloitti palopuheensa visiostamme; en muista siitä mitään mutta sen voimalla leijuin ainakin viikon töissä: hän oli erittäin karismaattinen ja intohimoinen radiojohtaja.

Meillä oli myös suosittu ohjelma jossa seikkaili hahmo ”kani tyri”

Yksi radiourani hauskin juttu, jota olen kertonut yhä uudelleen, liittyy uutistilanteeseen.

Luin uutisia : tuli maatalousuutinen, jossa oli joku hemmetin viljan homesienitaudin nimi, jonka luin, vähän takellellen… Kotilaisen Virpi oli juontajana puikoissa ja alkoi hihittää/nauraa ihan hirveästi siitä nimestä ja hän nauroi ja nauroi ja meni lopulta studion pöydän alle nauramaan. Hetken pystyin lukemaan ja pidättelemään mutta kun tuli Gorbatsov sähke, repesin totaalisesti. Mikä häpeä:), muttei voinut mitään.

ULLA JYLHÄ:

Olin alusta lähtien freelancerina, tein haastatteluja ja uutisraportteja, uutisten lukua, nauhojen työstöä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.