JOKIRADIO, PORVOO, 1990-1993, INFOA, HENKILÖKUNTA, MUISTELMIA + LÄHETYKSIÄ

JOKIRADIO (Porvoo, 99.8 MHz)

Osoite: Jokikatu 7, Porvoo

Lähetysajat: ma-to 6-18.30, ke -19.30, pe 6-02, la 8-02

BBC 7.30-, 18-

Lähetysteho: 100 W

Lähetinpaikka: Porvoon maalaiskunta, Kiialan kartano

Teollisen Voiman masto (25E37I13″ 60N3″ 35) 93 m

Ohjelmansiirto: linkki

Studiot: 2

Ulkolähetysauto: Siirrettävä linkki

Toimiluvan haltija: Minion tuotanto Oy

Aloitus: syyskuu 1990, toiminta päättynyt vuonna 1993

TEKIJÄT:

Björkqvist, Jeanette

Gargano, Luca (1991-1993)

DJ Jake

Jyrki

Kantri-Timo

Kölhi, Eija (toimitusjohtaja)

Rikkonen, Tapani

Sjöström, Marcus

Voipio, Ville

Åberg, Krister ”Kribe”

Aseman esittely Radio Lokin Kesähertsi-sarjassa: http://www.mixcloud.com/magomusa/radio-lokki-jokiradios-introduction/

Muistelmia:

Luca Gargano:

Tutustuin Jokiradioon syksyllä 1990 (aloitti 1.10.1990, toim. huom.) kun Ville Voipio haastatteli mun silloista bändiäni viikottaiseen nuortenohjelmaan. Jokiradio oli siitä lähtien aika usein auki nimenomaan iltaisin ja viikonloppuisin. Muistan kuinka kaupungilla pörrätessä oli hauska kuulla nimenomaan oman kaupungin juttuja ja usein siellä oli äänessä esimerkiksi Kribe Åberg sekä silloinen Grandin dj Jake.

Sitten syksyllä 1991 oltiin taas bändini kanssa vieraana, tällä kertaa Jaken lähetyksessä keskellä päivää. Siitä vierailusta ja koko radioympäristöstä jäi niin hyvä fiilis, että palasin seuraavana päivänä koputtamaan ovea ja tarjouduin töihin. Minut otettiin heti ilmaiseksi tekemään juttuja, ja se oli mahtavaa – sain harjoitella kantapään kautta haastattelemista, toimittamista, jutun leikkaamista (kelanauhalla!) ja lopulta lähetyksen juontamistakin.

Tein ohjelmia Jokiradioon syksystä 1991 sen loppumiseen saakka 1993. Tein kaikenlaisia juttuja ja haastatteluja eri lähetyksiin ja juontajana tuurailin välillä Kribe Åbergia päivälähetyksessä sekä jonkin aikaa tein omaa viikottaista iltaohjelmaani, johon mm. haastattelin Faith No Morea sekä ex- E Street Band -kitaristi Nils Lofgrenia. Hauskimmat muistoni ovat varmastikin uudenvuodenlähetys 1992-1993, kun studio oli täynnä radiolaisia ja jokainen juonsi vuorollaan sekä se päivä, kun radion vakiporukka oli koulutuksessa ja minä ja nyt jo edesmennyt ystäväni Jyrki teimme vauhdikkaan aamulähetyksen, jossa mm. soiteltiin yllätyspuheluita virastoihin ja kuuntelijoille.

Se oli viatonta aikaa – kukaan ei tiennyt formaateista mitään eikä juuri radion tekemisestä ylipäätänsä. Kaikki piti opetella itse kantapään kautta, ja siihen nähden on pakko sanoa, että välillä tuli tehtyä yllättävänkin laadukasta lähetystä. Musiikki soitettiin cd:ltä tai vinyyleitä ja kohdeyleisönä oli kuka hyvänsä joka nyt sattui sillä hetkellä kuuntelemaan.

Jokiradion lopetettua toimintansa olin jo pikkuhiljaa muuttamassa Helsinkiin. Tein kyllä vielä vuonna 1994 Radio Fonille listaohjelmaa – tai lähinnä kävin spiikkaamassa sen. Sittemmin päädyin Radio Cityyn ja lopulta Radiomafiaan ja YleX:lle. Ilman Jokiradiota en olisi varmaankaan ikinä eksynyt koko radioalalle. Siksi siitä on aina mieluisat muistot.

Omat muistelmat:

Itselläni on muistoja ko. radioon liittyen, n. vuonna 1990-1991 tuli kuunneltua ainakin (Venttipommia?), nuorisolle suunnattua pe-iltaista musiikkiohjelmaa jossa sain kerran toiveeni läpi (Bad English/ Possession)

Nonstop-lähetyksessä tuli erityisen mieluista musaa, tutustui Dan Reed Networkin Slam- ja Richard Marxin Repeat offender- albumeihin hyvin. Sitä odotti mielellään päästä kuuntelemaan eräältä sunnuntaiselta, ei ihan tavalliselta hiihtolenkiltä tullessa, sitä ennenkin sitä olin kuunnellut samana päivänä, koko pyhä tauotonta. Aika kului mieluisammin, kun muuten ajatteli vain koko ajan, kauanko on vielä pyhää jäljellä ennen koulun alkamista seuraavana päivänä jälleen.

Kuuntelin myös yhtä dance- ja technomusiikkiohjelmaa, jossa ei ehkä ollut juontajaa ollenkaan. Ainakin T99:n Dogwalk, Urban Hypen Technology ja Snapin Colour of love tulivat sieltä. Kaksi viimeksi mainittua toinen toisensa jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.