RADIO ETELÄN ÄÄNI, KERAVA, 1988-1993, MUISTELMIA

Jari Sirniö: 

Olin alusta saakka radiossa juontaja/toimittajana. Muistan silloin alussa Pirjo Bergströmin haastatelleen minua Munkkiniemen kahvilassa ja päätyneen Matin kanssa minun käyttämiseen.

Toimin juontajana jonkin aikaa, mutta käsittääkseni radio joutui rationalisoimaan tuotantoaan ja joukkojaan, jolloin minä jäin enemmänkin freenä radioon töitä tekeväksi toimittajaksi.

Toimitin radioon tuossa vaiheessa luonto-ohjelmia, erityisesti kevään ja kesän tarkkailua. Tämän lisäksi vedin radiossa senssi-ohjelmaa, jonne pääkaupunkiseudun pohjoisen alueen kuulijat saivat soittaa.

Näiden jälkeen irtauduin Etelän Äänestä, ja jatkoin radio-alalla vielä mm. Vantaan Radio Loheen tekemillä Noitaradio-ohjelmilla, joissa ihmiset saivat kertoa yliluonnollisista kokemuksistaan lähetyksessä.

Tästä tie vei Heurekan oppaaksi, myös Heurekan ensi metreiltä lähtien, ja v. 1990 siirryin Pikku Kakkosen juontajaksi ja myöhemmin toimittaja/ohjaajaksi.

Jaakko Ojanne:

Erityisesti jäi mieleeni ”Eroottinen yö”, kun kiersimme autolla stripparityttö mukanamme pitkin Keravaa ja Helsinkiä. Idea oli, että joka bongaa rekisterimme, saa live-esityksen. Se tärppäsi erään yövartijan kohdalla ja show vedettiin jäähallissa. Muistaakseni nimenomaan Keravalla.

Tarja Vakkila:

Itsehän tulin Radio Etelän Ääneen 90-luvun alussa mainosajan myyjäksi ja spiikkeriksi. Jo tuolloin radio sijaitsi Keravan keskustassa Aleksintorilla. Reijo ’Rexa’ Liinamaan ja Eija Liinamaan kodin sauna Sammonkadulla oli jo ohitettua aikaa. Paljon on hyviä muistoja ja mielenkiintoisia muistikuvia radioajoilta . Aineistoa on vain päässä ja senkin on jo aika varmaan kullannut.

Hannu Tervakangas: 

”Radio Etelän Äänessä juonsin joskus viikonloppuja ja iltapäivän kotiinpäin ohjelmaa. Haastattelussa Kirka Arja Koriseva etc….Oi niitä aikoja. :)”

P. Kangas/ Divari Kangas:

”Hiukan muistoja 90-luvun alkupuolelta. Vaikutin silloin Järvenpäässä – liike oli vanhan torin laidassa – ja Keravalla toimi Etelän Ääni -radioasema. He pitivät kerran viikossa ”Divarin helmi” -ohjelmaa, jonka piti olla ”lista” asiakkaidemme toiveista/ ostamista levyistä. Käytännössä se oli oma toivekonserttini, johon laitoin mukaan liki kaikki suosikkini. He lainasivat minulta levyt, jollei heiltä itseltä löytynyt.”

Juri Kantonen (kuuntelija):

Muistan muuten Etelän äänen haastattelun (oli vuosia kasetille melkein kokonaan äänitettynä, silloin kuulin eka kertaa Fenderalin),  Albert  Järvinen  puhui  mukavia  Braindamage-levyyn
tai  -kiertueeseen liittyen; muistan jotain ”hauskuusasiaohjelmasta” Seppälä-Pälä.

Sivuston ylläpitäjän omat muistelmat:
Ekaa kertaa kuulin radiossa Love Affairin Everlasting love- kappaleen, kuultuna erään lähiseudun talon pihalla olleen auton radiosta yhtenä lauantaina, n. vuonna 1991.
Anneli Lintelän toimittamaa Torstain toivotut- ohjelmaa kuuntelin useasti koulusta tultuani, huonosta kuuluvuudesta huolimatta. White Lionin When the children cry ja Giantin I`ll see you in my dreams soivat molemmat mielestäni siellä ainakin. Voi olla, että toivoin sieltä itsekin jotain postikortilla saamatta kuitenkaan biisitoivetta läpi, ainoastaan terveiset/ onnittelut.

Karin tiskivuoro- lähetys, vuonna 1990, tuli muistaakseni juuri Etelän Äänessä, juontajana Kari-Matti Syrjänen, jos oikein muistan, keskiviikkona tai torstaina. Ohjelmassa käytiin läpi Tätä Suomi tanssii- listaa, jossa tuli ainakin seur. esityksiä: Rainer Friman/ Se on salaisuus, Markku Aro/ Kaksi rakkainta, Marion/ Bandolero (myöhemmin muistin kertsin tekstin nimellä ”Tuo tangon nero…), Tarja Lunnas/ Naura kun sua naurattaa, Reijo Taipale/ Lemmenlaiva, Olit täysikuu (toivottu jossain myös), Madonna, Arja Koriseva/ Kuningaskobra, Tarja Lunnas/ Kuumat huulet, Muska & Kirka/ Katsomme tähtiä, Arto Nuotio/ Saari rakkauden, Sydän tahtoo sydämen, Kari Tapio/ Lottovoitto on syntyä Suomeen, Eino Lehtinen/ Ella, Ella, Matti & Teppo/ Taivaan merkit, Vauhti kiihtyy, Kirka/ Yön lapsi (kasetille äänitettynä), Irwin/ Ai ai ai kun nuori ois ja Karjala takaisin, Muska/ Bandolero, Pepe Willbergin Tulit valona maailmaan ja Kai Hyttinen/ Vie minne vain. Myöhemmin muistelin näiden kuulemista lähitienoilla pyöräillessäni.

Lauantaina aamupäivällä tuli Kari-Matti Syrjäsen juontama Aikuisten toivekonsertti, jossa oli varmaan tunnarina Kirkan laulama Lauantai on yhtä rautaa. Syrjänen juonsi myös toivelevyohjelmaa lauantaina, jossa sain toiveeni, Bad English:n When I see you smile- biisin läpi, ehkä vuonna 1992. Muistan myös ainakin Tony Montanan & Top Secret:n Pienen pojan nukkeshow:n, Arja Korisevan Onnenpäivän ja Milanan Auringon tytön siellä soitetun.

Valtatie 88.7- lähetystä kuuntelin kerran Järvenpäässä ehkä entisen K-rautaveljien toimipisteen pihalla autossa.

Keravalla taisi olla juuri paikallinen asema päällä n. vuonna 1990, kun radiossa soivat ainakin Taylor Daynen With every beat of my heart ja Princen 1999, jossain Anttilan ja junaradan läheisyydessä. Vuonna 1992 Jimmy Nailin Ain`t no doubt myös Keravalla ehkä samalla kanavalla, Maaritin Hei kuu- biisin kuulin ehkä kanavalla myös ynnä Timo Turpeisen Liehuvan liekinvarren ja Ari Klemin Oot mielessäin. Lisäksi muistan ko. aseman soittaneen Toni Rossilta & Sinitaivaalta useampiakin kappaleita, kuten Kirgiisityttö (tai/ ja Radio 3) ja Katseet kertovat, Anja Niskanen/ Ikkuna (Karin tiskivuorossa?), Hector/ Piironkinjalka, Chris Rea/ Working on it, Zetor/ Apinamies, Jouko Mäki-Lohiluoma/ Ruumiinavaus.

Taisi olla Etelän Ääni, jossa soi Sir Elwoodin Hiljaiset Värit- yhtyeen esitys Sellaista se on, pian sen jälkeen kun olin kuullut naapurin miehen kuolleen. Mikko Alatalon levytykset Tytöt tahtoo pitää hauskaa ja Kuule kuinka kulkee muistelen kuulleeni Etelän Äänen taajuudelta.

Kyseessä oli ehkä juuri Etelän Ääni, joka toteutti työpaikkatoivekonsertin Pitkäpuun työntekijöiden toiveista. Serkkuni isä oli siellä töissä 1990-luvun alussa ja kuuntelimme kasetilta serkkuni kanssa vähän myöhemmin tuon lähetyksen sisältöä, mukana ainakin Tanita Tikaramin esitys Twist in my Sobriety.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.